Συχνές Ερωτήσεις

Παραθέτουμε σχετική διευκ/στική διαταγή: ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. POL: 15799/ 13/478772 


ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Π.Δ. 27/1986 άρθρο 10,
              β) Υπ΄ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.53/1222/ΟΙΚ.20561 ΦΕΚ Β΄-1613 από 09-08-2007 απόφαση Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Σύμφωνα με το (α) σχετικό προβλέπεται η χορήγηση της αναφερόμενης στο θέμα διευκόλυνσης και επιπλέον σας αποστέλουμε συνημμένα την ανωτέρω (β) σχετική και παρακαλούμε για την πλήρη συμόρφωση με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή που αφορά τη χορήγηση διευκόλυνσης στους υπαλλήλους για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των τέκνων τους.

Επισημαίνεται σύμφωνα με τη παρ. 5 (β) σχετικής εάν και οι δύο γονείς είναι δικαιούχοι λαμβάνουν από κοινού την άδεια η διάρκεια της οποίας και για τους δύο δεν μπορεί να υπερβεί το συνολικό αριθμό των ημερών όπως αυτός καθορίζεται. Στην περίπτωση αυτή ο γονέας υπάλληλος που θα υποβάλει αίτηση για την εν λόγω άδεια θα πρέπει να υποβάλει και σχετική δήλωση, δηλώνοντας συγχρόνως υπεύθυνα, πόσες ημέρες ή ώρες της δικαιούμενης από κοινού άδειας έχει κάνει ήδη χρήση ο άλλος γονέας στην Υπηρεσία που εργάζεται.Η Υπηρεσία δύναται να ελέγχει την εγκυρότητα της ανωτέρω δήλωσης.

Επιπλέον εάν ο/η σύζυγος του υπαλλήλου που δικαιούται την εν λόγω άδεια δεν εργάζεται αυτο να γνωστοποιείται στην Υπηρεσία με σχετική υπεύθυνη δήλωση του Υπαλλήλου.

 ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (για τους υπηρετούντες στα Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου Κρήτης)

Διεκδικούμενο ποσό : 2.124, 00 €

Επίδικο διάστημα: 1-1-2002 έως και 31-12-2004

Οι αγωγές  συζητήθηκαν την 19.01.2009 ενώπιον του 31ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο εξέδωσε προδικαστικές αποφάσεις για προσκόμιση υπηρεσιακών βεβαιώσεων.

Κατόπιν της κατάθεσης των ως άνω βεβαιώσεων στη Γραμματεία του Δικαστηρίου, εκκρεμεί η εκ νέου εισαγωγή των αγωγών προς συζήτηση.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ («ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ»)

Διεκδικούμενο ποσό : ποικίλλει

Επίδικο διάστημα : 1-1-2000 έως και 31-12-2001.

Οι αγωγές έχουν συζητηθεί και οι αποφάσεις που εκδίδονται είναι θετικές.

Ωστόσο το Δημόσιο έχει προχωρήσει στην κατάθεση εφέσεων οι οποίες ακόμη δεν έχουν εκδικαστεί.

ΕΠΙΔΟΜΑ 176€

Επίδικο διάστημα : 1/1/2002 έως 31/12/2006

Διεκδικούμενο ποσό : 11.616,00 €

Οι αγωγές έχουν κατατεθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το Δεκέμβριο του 2006 και είναι ακόμα απροσδιόριστες.

Υπάρχει στο sefeaa.gr αναλυτικό άρθρο για το θέμα αυτό.

Κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε.

Καταγγελίες για παράβαση των Κανονισμών μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά (στα μέλη του Δ.Σ) ή εγγράφως (fax-email του Σωματείου) 

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ιδρύθηκε το 2001, με αποστολή του να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του Ε.Φ. Με παρεμβάσεις του στους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες αγωνίζεται να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ συντονίζει και βοηθά τα Σωματεία άλλων πόλεων.

Ακολουθήστε μας στα social

Εγγραφείτε στο newsletter

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.