Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 13:37

Δελτίο Τύπου του Κοιν.Εκπροσώπου των Ανεξ.Ελλήνων κ.Καπερνάρου για τις προσλήψεις συγγενών πεσόντων αστυνομικών

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Δελτίο τύπου 28/06/2013

«Οι νόμοι 1339/1983 και 2452/1996 προστατεύουν με σαφήνεια τα δικαιώματα των συγγενών πρώτου βαθμού των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αστυνομικών υπαλλήλων, επιβάλλοντας την πρόσληψη αυτών στην Υπηρεσία.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιστολή του σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, προς τα αρμόδια Υπουργεία, η κυβέρνηση παραβιάζοντας το νόμο, καθυστερεί αδικαιολόγητα να προβεί στις εν λόγω προσλήψεις.
 
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει στην απάντησή του ότι, ενώ συμμερίζεται την ανάγκη προστασίας αυτών των οικογενειών, οφείλει να τηρήσει την μνημονιακή του υποχρέωση κάνοντας μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις. Ομολογεί δηλαδή την ηθελημένη παράβλεψή του απέναντι στη νομιμότητα.
 
Το Κράτος τηρεί τις μνημονιακές του δεσμεύσεις παραβιάζοντας τους νόμους του και το Σύνταγμα, όσον αφορά στην προστασίας του θεσμού της οικογένειας, παράλληλα αυτό-εξευτελίζεται καταργώντας τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του προς τις οικογένειες των θυμάτων, κοροϊδεύοντας τους».
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 15:10

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά