Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 18:04

ΔΙ.ΑΣ.-Ερευνα και ερωτηματικά

Στη συνεδρίαση της  05/02/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α εξέτασε αποκλειστικά θέματα που  απασχολούν την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης,   σε ότι αφορά την λειτουργία της, τις συνθήκες εργασίας ,τα παρεχόμενα μέσα-εξοπλισμό(λειτουργική κατάσταση δικύκλων, ατομικός οπλισμός, εξοπλισμός αναβάτη)  ,την εκπαίδευση, την στάση της διοίκησης, την τήρηση της  επιχειρησιακής δράσης για την οποία δημιουργήθηκε και άλλα επιμέρους θέματα τα οποία στο σύνολο τους προκύπτουν από αναφορές συναδέλφων, υπηρετούντων στην εν λόγω υπηρεσία.

H ομάδα ΔΙ.ΑΣ αποτέλεσε και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αστυνόμευση κυρίως της Αττικής τα τελευταία χρόνια, με εκπληκτικά αποτελέσματα, αφού κατάφερε να βρεθεί κοντά τον πολίτη και να αντιμετωπίσει επαρκώς διάφορες εγκληματικές ενέργειες, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Στελεχωμένη από νέους και νέες κυρίως Ειδικούς Φρουρούς αλλά και αστυφύλακες  με αυταπάρνηση και ζήλο προσφέρουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες τις υπηρεσίες τους στον Ελληνικό λαό .

 Ως Σωματείο από την πρώτη ημέρα στηρίξαμε την νέα αυτή υπηρεσία και προσπαθήσαμε να την κάνουμε αποδοτικότερη  επισημαίνοντας κάθε φορά τις ελλείψεις και τις παραλείψεις της. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στη μέχρι σήμερα διαδρομή της υπηρεσίας, έγιναν πολλών ειδών παρεμβάσεις, κάποιες εκ των οποίων στη σωστή κατεύθυνση, δεν θα αποκρύψουμε όμως  ότι το τελευταίο διάστημα εφαρμόστηκαν «πειραματισμοί» που εξέτρεψαν και εκτρέπουν από τον κύριο σκοπό και την ουσία δημιουργίας αυτών των ομάδων, όπως και το γεγονός της έλλειψης μέριμνας θωράκισης των υπηρετούντων από παντοειδείς  καθημερινούς κινδύνους. Επισημαίνουμε  το γεγονός ότι στο μικρό σχετικά χρονικό διάστημα της λειτουργίας της, οι νεκροί και οι τραυματίες της δεν έχουν κανένα ιστορικό  προηγούμενο σε σχέση με άλλες υπηρεσίες επίσης «πρώτης γραμμής»

Δεν είναι τυχαία η ανεπίσημη, αλλά διάχυτη άποψη, πως οι  περισσότεροι αν είχαν τη δυνατότητα θα αποχωρούσαν από την υπηρεσία αυτή  και ότι ουδείς επιθυμεί να μετακινηθεί σε αυτή  από άλλη υπηρεσία.

Επειδή στο επίκεντρο όλων είναι ο άνθρωπος είτε πρόκειται για το   συνάδελφο είτε για τον πολίτη και η ζωή και η ασφάλεια τους είναι αγαθά αδιαπραγμάτευτα, με το ίδιο επίκεντρο πρέπει να κινούνται και οι αποφάσεις της  Φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας, χωρίς να αποτελούν αυτοί το μέσο υπηρεσιακής και πολιτικής ανέλιξης και εκμετάλλευσης.

Σαν Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α αποφασισμένοι να αναδείξουμε και  επίσημα, με δεδομένα πλέον, παθογένειες της υπηρεσίας όπως και ενέργειες προς την θετική κατεύθυνση, αποφασίσαμε και θα διανείμουμε τις αμέσως επόμενες μέρες έντυπο με τη μορφή ερωτηματολογίου οποίο θα συμπληρώνει κάθε συνάδελφος και θα το επιστρέφει στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ώστε αυτό να αποτελέσει εργαλείο –επίσημη και αντικειμενική πηγή για τις μετέπειτα ενέργειες μας  και διεκδικήσεις προς τη Διοίκηση.

Το ερωτηματολόγιο επεξεργάζεται ομάδα από συναδέλφους που υπηρετούν σε όλες τις Διευθύνσεις ΔΙ.ΑΣ και οι λεπτομέρειές του θα ανακοινωθούν άμεσα τηρώντας κάθε δεοντολογία.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 18:55

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά