1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 22:58

Ενήμερη κατ'επανάληψιν η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού

Αποστείλαμε για ακόμα μία φορά υπόμνημα προς την Ηγεσία αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί χωρίς ημερήσιες αναπαύσεις, με υπερεργασία , αστυνομικοί να βγαίνουν μόνοι τους για περιπολία ,μεταγωγές να εκτελούνται με ένα αστυνομικό ανά 8 κρατούμενους ,αστυνομικοί να αναγκάζονται να μεταγάγουν άρρωστα εξαρτημένα άτομα -πολύ συχνά τους ίδιους και τους ίδιους – χωρίς καμία προφύλαξη με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετούς συναδέλφους με δερματικά και αλλά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Μετά την επίσκεψη στην Εισαγγελία και την επικοινωνία που είχαμε με την κ.Εισαγγελέα απομένει να συγκεντρώσουμε συγκεκριμένες καταγγελίες που έρχονται στο Σωματείο και να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να εξαλείψουμε την εξαθλίωση αυτή.

Άμεσα θα κοινοποιήσουμε συγκεκριμένη φόρμα αναφορά για την παραβίαση του Π.Δ. εργασίας και ζητάμε από όλα τα μέλη μας να την καταθέσουν στις υπηρεσίες τους αλλά και στο Σωματείο το οποίο με την σειρά του θα τις καταθέσει στην Εισαγγελία

Παραθέτουμε το τελευταίο σχετικό υπόμνημα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ:

 

Αριθ. Πρωτ. 111/28-06-2013                                                                         Αθήνα  02 Ιουλίου  2013 

              
 κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης 
και Προστασίας του Πολίτη 

κ . Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας.
κ. Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α
κ. Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Αττικής


Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε ,αφού έως τώρα καμιά απάντηση και καμία λύση δεν έχουμε δει στις συνεχείς καταγγελίες μας αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν για τους συναδέλφους σε όλες τις υπηρεσίες της Αττικής αλλά και πανελλαδικά.

Όλοι οι αστυνομικοί βρίσκονται στα όρια εξαθλίωσης αποτέλεσμα όχι μόνο των οικονομικών περικοπών αλλά και των συνθηκών εργασίας (ωράριο, οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις ) οι οποίες τους έχουν εξοντώσει, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για την προσωπική τους ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί η χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης, μία κάθε είκοσι μέρες στην καλύτερη περίπτωση ενώ συχνά οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν και δυο νυχτερινές βάρδιες συνεχόμενες ή και τρεις, χωρίς καμία ημέρα ανάπαυσης.

Κατανοείτε φανταζόμαστε, τι κινδύνους ενέχει για όλο το κοινωνικό σύνολο να υπάρχει ένας εξουθενωμένος αστυνομικός σε διατεταγμένη υπηρεσία με κύριο μέσο άσκησης των καθηκόντων του ένα όπλο.

Οι οικονομικές αφαιμάξεις των τελευταίων ετών συνέτειναν στη ραγδαία επιδείνωση της κοινωνικής και οικογενειακής μας ζωής αλλά το εργασιακό περιβάλλον έτσι όπως διαμορφώνεται με τις συνεχείς και πολύ συχνά υπερβολικές και παράνομες διαταγές της ηγεσίας, θα διαλύσει τόσο τον οικογενειακό μας ιστό όσο και εμάς τους ίδιους ως φυσικά πρόσωπα.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας επιδιώκοντας πάντοτε το αποτέλεσμα , θεσμικά απορρίπτοντας το συνδικαλισμό του διαδικτύου, χωρίς να περιορίζεται σε αόριστες καταγγελίες και αφορισμούς οι οποίες καλύπτουν μόνο επικοινωνιακές τακτικές στις 22 Απριλίου 2013 επισκεφτήκαμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και επιδώσαμε στην κυρία Εισαγγελέα λεπτομερή αναφορά για τη μη χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης (ρεπό) ,την υπερεργασία και τις εν γένει συνθήκες εργασίας του συνόλου των αστυνομικών που εκπροσωπούμε, για την οποία έχει διαταχθεί έρευνα.

Από τότε έως σήμερα αυξήθηκε η αναγκαιότητα εφαρμογής των νόμων με περισσότερο επιτακτική την ανάγκη δικαστικής παρέμβασης αφού τα πράγματα έχουν εξωθεί στα άκρα, μιας και η μη χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης επιδεινώνετε , αστυνομικοί βγαίνουν μόνοι τους για περιπολία ,μεταγωγές εκτελούνται με ένα αστυνομικό ανά 8 κρατούμενους ,αστυνομικοί αναγκάζονται να μεταγάγουν άρρωστα εξαρτημένα άτομα -πολύ συχνά τους ίδιους και τους ίδιους – χωρίς καμία προφύλαξη με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετούς συναδέλφους με δερματικά και αλλά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Επειδή σε όλα αυτά δεν διαφαίνεται από καμία ενέργεια σας η επιθυμία , να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και επειδή όλα αυτά μπορεί να έχουν οδυνηρές συνέπειες για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου είμαστε υποχρεωμένοι ως συνδικαλιστικό όργανο να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προασπίσουμε την υγεία και την ακεραιότητα των μελών μας αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες , ακόμα και αν χρειαστεί να κλείσουν αστυνομικά τμήματα από έλλειψη προσωπικού.

Για το Δ.Σ
-O-                                         -O-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ντούμας Βασίλης                Φαναριώτης Ιωάννης

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 23:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά