1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 01:50

Πρώτη ημέρα εφαρμογής νέου κώδικα μεταθέσεων, Πρόταση επιμορφωτικής εκπαίδευσης για κάθε Α.Δ. της χώρας

Με αφορμή της πρώτης ημέρας εφαρμογής του νέου κώδικα μεταθέσεων το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ανακοινώνει ότι:

Αθήνα, 1/9/2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

"Πρώτη ημέρα εφαρμογής νέου κώδικα μεταθέσεων, Πρόταση επιμορφωτικής εκπαίδευσης για κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας"

Αναμφισβήτητα η τροποποίηση και εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου , ενός νέου Προεδρικού Διατάγματος για τις μετακινήσεις του συνόλου του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, δημιουργεί νέα εποχή , ανατρέποντας παθογένειες του παρελθόντος που είχαν υποκαταστήσει τον Νόμο και ρύθμιζαν νομιμοφανώς αλλά άδικα τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων.

Η τεράστια χρονοτριβή και αναποφασιστικότητα μέχρι την οριστική τροποποίηση, σε σχέση με την απαίτηση των μελών μας, τις ώριμες από ετών συνδικαλιστικές μας προτάσεις , επέφερε αρκετά μεγάλο κόστος, κοινωνικής και οικογενειακής "αιμορραγίας", με μετακινήσεις αστυνομικών από γυναίκες που τηρούσαν λίστα υποψηφίων "γαμπρών" που στη συνέχεια μετέθεταν στον τόπο τους με "συνυπηρέτηση", με το "σημείο των καιρών" να χωρίζουν έγγαμοι συνάδελφοι, και να λαμβάνουν την επιμέλεια τέκνου -τέκνων τους και να συνεχίζουν να τεκνοποιούν με τη διαζευγμένη σύζυγο τους, και άλλες παρόμοιες νομιμοφανείς πράξεις.

Παρά την κοστοβόρα καθυστέρηση δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε και να επικροτήσουμε την επιτέλους νομοθετική διόρθωση του τρόπου μετακινήσεων, από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπερτονίζοντας την τεράστια συνδρομή σε αυτό, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίου Τσουβάλα Κωνσταντίνου, ο οποίος από θέσεως συνέβαλλε καθοριστικά ώστε η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού, αλλά και οι κοινωνικού και οικογενειακού χαρακτήρα ειδικές άδεις να αποτελέσουν τις πρώτες αλλά ουσιαστικές πράξεις του ως Αρχηγού του Σώματος.

Σε καμιά περίπτωση το νέο Προεδρικό Διάταγμα δεν μπορεί εφαρμόσει τέλειο και αψεγάδιαστο τρόπο μετακινήσεων για το προσωπικό , ιδιαίτερα δε όταν το νομικό περιβάλλον που προσδιορίζει τον αστυνομικό άνθρωπο, κοινωνικά , υπηρεσιακά και οικογενειακά είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο. Δοκιμή και "δοκιμασία" θα υποστεί το νέο Διάταγμα πλέον στην πράξη , μήπως κάποιες ενδεχόμενες "χαραμάδες "καταφέρουν πάλι να ανοίξουν παράθυρα σε άδικες νομιμοφανείς μεταθέσεις. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να διορθώσουμε τυχόν αβλεψίες στο μέλλον.

Μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι ο κώδικας μεταθέσεων αποτελεί το εργαλείο για δίκαιες μετακινήσεις , χωρίς να τις εξασφαλίζει, αν αυτές δεν δρομολογούνται από το Αρχηγείο. Μόνο η επάρκεια των υπηρεσιών σε προσωπικό δημιουργεί προϋποθέσεις μετάθεσης. Με μαθηματική ακρίβεια όμως, με δεδομένη την ερήμωση των υπηρεσιών και την πεισματική άρνηση πρόσληψης ένστολων στην Ελληνική Αστυνομία, οδηγούμαστε σε μεταθεσιακή "ΑΣΦΥΞΙΑ".

Τέλος, επειδή στο μικρό αυτό διάστημα που ο νέος κώδικας Μεταθέσεων μπήκε εύλογα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με απορίες που εκφράζονται από πλήθος συναδέλφων, επειδή το περιεχόμενό του είναι ομολογουμένως δαιδαλώδες με πολύ ιδιαίτερες έννοιες δυσνόητες για πολλούς και επειδή αυτό καθ΄ αυτό αποτελεί ζωτικό κομμάτι της εξέλιξης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής κάθε συναδέλφου προτείνουμε:

Με απόφαση του Αρχηγείου, να συγκροτηθεί κλιμάκιο αξιωματικών από την Διεύθυνση προσωπικού του Α.Ε.Α (Μεταθέσεων, Οργάνωση Νομοθεσία), το οποίο σε σύντομες εκπαιδευτικές συνεδρίες στην Αττική, θα ενημερώσει, θα ερμηνεύσει και θα αποσαφηνίσει το περιεχόμενο του νέου κώδικα μεταθέσεων στους Διευθυντές προσωπικού των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, ώστε εκείνοι να κατασταθούν ικανοί να διαχειριστούν αξιόπιστα ένα τόσο σημαντικό υπηρεσιακό κεφάλαιο αλλά ακολούθως να μεταφέρουν τη γνώση του στις υφιστάμενες σε αυτούς υπηρεσίες .

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α πάντοτε ουσιαστικά με θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και προτάσεις θα σηματοδοτεί τον επαγγελματικό βίο των μελών του, Ειδικών Φρουρών και του Αστυνομικού Προσωπικού που προέρχεται από Ειδικούς Φρουρούς.

Για το Δ Σ

-O-                                                 -O-
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                     ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 02:03

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά