1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 07:25

Τέλεση επιμνημόσυνσης δέησης υπέρ Ειδικών Φρουρών ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ και ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ. (φωτο)

Ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής για την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των συναδέλφων της ΔΙ.ΑΣ Γ.ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ και Ι.ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ πριν 6 ακριβώς χρόνια.

Αριθ. Πρωτ. 08/04-03-2017                                                                                               04/03/2017, Αθήνα

ΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ.

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕ ΘΝΗΣΚΟΥΝ, ΠΙΠΤΟΥΝ. Η ΔΕ ΓΗ ΠΙΝΟΥΣΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑ»

                Για ακόμα μια χρόνια το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής την Τετάρτη 1 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του  Ομίλου  Φιλών Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, τιμώντας τη μνήμη των δολοφονημένων Συναδέλφων Ειδικών Φρουρών, Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, πραγματοποίησε τελετή στην οποία εψάλλει  επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο που, έξι χρόνια πριν, άφησαν την τελευταία τους πνοή μαχόμενοι το έγκλημα,  υπερασπίζοντας το κοινωνικό σύνολο και την έννομη τάξη.

                Για ακόμα μια φορά, εκατοντάδες συνάδελφοι και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν με την παρουσία την ύστατη θυσία των δυο Ηρώων Ειδικών Φρουρών. Η συναισθηματική φόρτιση, η οδύνη και ο πόνος για την άνανδρη δολοφονία του Γιώργου και του Γιάννη, κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια της τελετής, σαν να μην είχε περάσει ούτε μια μέρα από το τραγικό περιστατικό. Η θυσία και το παράδειγμα προσφοράς του αίματος και της ζωής δύο νέων ανθρώπων θα αποτελεί ένα λαμπρό «φάρο» ο όποιος ανυψώνει την έννοια του υπηρεσιακού καθήκοντος, αποδεικνύοντας ότι ο αστυνομικός δεν διστάζει να βάλει το ίδιο του το σώμα ανάμεσα στους δολοφόνους και στους πολίτες.

                Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους αποτίοντας φόρο τιμής  οι τραγικοί γονείς και  συγγενείς των Συναδέλφων. Επίσης τίμησαν με παρουσία τους οι κάτωθι  εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας  :

Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Αναγνωστάκης, ΔημήτριοςΑναπλ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης κ. Τζανέτος  Φιλιππάκος, Εκπρόσωπος της  Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριαζίδης Δημήτριος ,Δήμαρχος Ρέντη Γεώργιος Ιωακειμίδης ,Πρώην  Βουλευτής κ. Μαντούβαλος Πέτρος, Τέως Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Διαμαντόπουλος Ιωάννης ,Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Καραμανλάκης Μιχαήλ, Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρωπίνου Δυναμικού Δασκαλάκης Ανδρέας  ,Διευθυντής Αστυνομίας Πειραιά κ. Φουτάκης Αριστείδης,Διευθυντης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής  κ. Ψωμάς Γεώργιος, Διευθυντής Άμεσης Δράσης Αττικής κ. Στεργιόπουλος Δημήτριος, Διοικητής της ΔΙ.ΑΣ Αττικής κ. Κάμπρας Αθανάσιος,Διευθυντής Τροχαίας Πειραιά κ. Λάσκος Σπυρίδων, Πρόεδρος Π.Ο.Α.Σ.Υ Γερακαράκος Γρηγόριος,Πρόεδρος Π.Ο.ΑΞΙ.Α Κατσιαμάκας Ιωάννης, Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ενώσεων της Αστυνομίας.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κοκκώνης

                Ο μεγάλος αριθμός Αξιωματικών, Αστυνομικών και πολιτών που παραβρέθηκαν στη  στη τελετή, αποδεικνύουν ότι ο χρόνος όχι απλά δεν  «ξεθώριασε» τη μνήμη των συναδέλφων μας, αλλά αντιθέτως, έχει αναδείξει ως μέγιστο ζήτημα την ανάγκη της αναγνώρισης  της θυσίας  αυτής  από την Πολιτεία.

                Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με ένα συνεχές αγώνα, απαιτεί από την Πολιτεία την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών, των δολοφονημένων συναδέρφων συμπαραστεκόμενο και εκείνο στο πλευρό τους με όλα τα μέσα που διαθέτει.

                Η αναγνώριση της θυσίας των νεκρών Συναδέλφων μας αποδεικνύεται από την παρεχόμενη στήριξη των οικογενειών τους.

                Υπενθυμίζουμε τον αγώνα του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για επιτέλους εφαρμογή του Νόμου που αποκαθιστά εργασιακά,  μέλη των οικογενειών των συναδέλφων που "έπεσαν στο καθήκον και τα τελευταία χρόνια μένει ανεφάρμοστος με προφάσεις χωρίς καμία αξία.

 

                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                          -O-                                                                                     -O-
                                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                        ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη : 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 08:42

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Προτεινόμενα Νέα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά