1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 22:34

Αμεση λύση για τα οδοιπορικά προτείνει το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Το Σωματείο μας εκτιμά ότι η μοναδική λύση που θα εξασφαλίσει στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ τα οφειλόμενα οδοιπορικά του, χωρίς να το εξουθενώνει σε αμφιβόλου αποτελέσματος προσωπικές ενέργειες και σε διαδικασίες δεκαετιών, αποτελεί η πρωτοβουλία μεταβατικής ρύθμισης από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα προβλέπει, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, την πληρωμή των ως άνω δαπανών εντός του έτους 2012, σε βάρος πιστώσεων του αντίστοιχου προϋπολογισμού εξόδων της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε το υπόμνημα του σωματείου μας :

ΠΡΟΣ:
Κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
Κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΚΟΙΝ:
Κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου
Προστασίας του Πολίτη
Κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Κ. Προϊστάμενο Κάδου Οικονομικοτεχνικών
και Πληροφορικής/Α.Ε.Α
Πολιτικά Κόμματα

Κύριε Υπουργέ
Το Σωματείο μας επιθυμώντας πάντοτε να παρεμβαίνει δημιουργικά, ώστε το αποτέλεσμα των παρεμβάσεών του να απορρέει προς όφελος των μελών του αλλά και του συνόλου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να αποσκοπεί σε επικοινωνιακές εκλάμψεις που ουσιαστικά δημιουργούν μεγαλύτερη αναστάτωση παρά αποτέλεσμα, σας καταθέτει πρόταση σε σχέση με την καταβολή των ανεξόφλητων οδοιπορικών για τα έτη 2006,2007,2008,2009,2010 και 2011.

Ο μεγάλος αριθμός οδοιπορικών εξόδων , εξ αιτίας και της προβλεπόμενης μικρής απόστασης δικαιολόγησης τους κατά την διάρκεια ισχύος του άρθρου 9 παρ.15 του Ν.3833/2010 (15 χιλιόμετρα), η κατάργηση του ελεγκτηρίου δαπανών της Αστυνομίας, η ανικανότητα του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών να αναγνωρίζει πολλούς διαχειριστές, στο όνομα των οποίων θα εκδίδονται τα εντάλματα, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ελέγχου των δαπανών, κατέστησαν αδύνατη την ενταλματοποίησή τους εντός του έτους 2011 και πιθανή την απώλειά τους για όλα τα έτη.

Με τα παραπάνω δεδομένα, εκτιμούμε ότι η μοναδική λύση που θα εξασφαλίσει στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας τα οφειλόμενα οδοιπορικά του, χωρίς να το εξουθενώνει σε αμφιβόλου αποτελέσματος προσωπικές ενέργειες και σε διαδικασίες δεκαετιών, αποτελεί η πρωτοβουλία μεταβατικής ρύθμισης από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα προβλέπει, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων ,την πληρωμή των ως άνω δαπανών εντός του έτους 2012, σε βάρος πιστώσεων του αντίστοιχου προϋπολογισμού εξόδων της Ελληνικής Αστυνομίας .

Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι αναγκαία προς επίρρωση της αναγνώρισης της δεινής οικονομικής κατάστασης του συνόλου των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία, της ανυπόκριτης στήριξής τους και της απόδοσης χρημάτων που όφειλε ήδη η πολιτεία να τους είχε καταβάλλει.

Απευθυνόμενοι πρωτίστως στους συναρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών ,αλλά και σε όλους τους Πολιτικούς φορείς που είναι
επιφορτισμένοι με την ευθύνη να νομοθετούν, ζητούμε άμεσα να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία ρύθμισης καταβολής των οδοιπορικών εξόδων του
προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε, πολύ σημαντικό, πληροφορούμαστε ότι οι ανάλογες δαπάνες είναι εξασφαλισμένες στον προϋπολογισμό του 2012!!

Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα των αστυνομικών της, δίνοντας προτεραιότητα σε ζωτικές ρυθμίσεις που αφορούν αρκετά μεγάλο αριθμό μη προνομιούχων οικονομικά, αφήνοντας κατά μέρος ρυθμίσεις που αφορούν προνόμια ήδη προνομιούχων και μισθολογικά και βαθμολογικά.
Αναμένουμε άμεσα πρωτοβουλία στην προτεινόμενη κατεύθυνση, μη αποκλείοντας τις υπόλοιπες προτάσεις –ενέργειες που κατά καιρούς έχουν προταθεί από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς , έχοντας την πεποίθηση ότι η πρότασή μας αποτελεί την πλέον αποτελεσματική λύση.

Το ΣΕΦΕΑΑ καλεί το σύνολο των πολιτικών και πολιτειακών φορέων να συμβάλλουν στην υλοποίηση της πρότασής μας και ουσιαστικά στη βέβαιη απόδοση των δαπανών, μετακινήσεων και εκπαιδεύσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το Δ.Σ

-O-                                                                                        -O-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                         ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κιν.:6945557970                                                                        Κιν.:6944291911

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 13:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά