1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 13:54

Θύελλα αντιδράσεων από διανοούμενους, καθηγητές, στελέχη της Αριστεράς για τη δίωξη κατά του συνδικαλιστή-αστυνομικού

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΟΥΜΑ

Διανοούμενοι, καθηγητές, στελέχη της Αριστεράς και συνδικαλιστές αναμένεται να καταθέσουν εγγράφως ως μάρτυρες υπεράσπισης του Βασίλη Ντούμα, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο των πέντε ημερών για να υποβάλλει τις έγγραφες εξηγήσεις και αντιρρήσεις του στο ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, οι ένστολοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως παρότι η εντολή πειθαρχικού ελέγχου του κ. Βασίλη Ντούμα προήλθε από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο προβληματισμός βαρύνει πλέον την φυσική ηγεσία για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου.

«Από εδώ και πέρα η ηγεσία θα μεταφέρει τον ‘χαρακτήρα’ της στην διαδικασία. Εγώ θα προσφύγω κατά της όποιας απόφασης και σε όποιο βαθμό χρειαστεί, ακόμη και σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, εκτός αν η υπόθεση πάει στο αρχείο», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, διώκει ένστολο συνδικαλιστή για την έκφραση γνώμης και την άσκηση κριτικής, διατάσσοντας ένορκη διοικητική εξέταση με το ερώτημα της αργίας με απόλυση.

Οι συνδικαλιστές αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καλούν τον κ. Τόσκα να δώσει εντολή για την παύση της πειθαρχικής έρευνας «όχι ως δείγμα μεγαλοψυχίας, αλλά ως αυτονόητη εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών που πρεσβεύει ως υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ήταν υπέρ των συνδικαλιστικών ελευθεριών στα Σώματα Ασφαλείας και γενικότερα υπέρ του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού των εργαζομένων. Η ενδεχόμενη υπερβολή στις όποιες συμπεριφορές, δεν αποτελεί ουσιαστικό επιχείρημα για αντιδημοκρατικές αποφάσεις, αλλά σημείο αδυναμίας της εξουσίας, η οποία θα κριθεί στο τέλος της θητείας της για την αποτελεσματικότητά της στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το σώμα και τους συναδέλφους και όχι από τις διώξεις των συνδικαλιστών. Τέλος, δηλώνουμε ότι καμία πειθαρχική δίωξη δεν μας πτοεί και δεν πρόκειται να φιμώσει το δημόσιο λόγο μας, πολύ δε περισσότερο τη συνδικαλιστική μας δράση».


Πηγή: Θύελλα αντιδράσεων από διανοούμενους, καθηγητές, στελέχη της Αριστεράς για τη δίωξη κατά του συνδικαλιστή-αστυνομικού | iefimerida.gr 

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 14:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Προτεινόμενα Νέα

Το ΣΕΦΕΑΑ ζητά στοιχεία δραστηριότητας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.)

07-03-2017

Το ΣΕΦΕΑΑ ζητά στοιχεία δραστηριότητας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.)

Υπόμνημα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με το οποίο ζητούνται στοιχεία δραστηριότητας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) 

Περισσότερα...

Αιτήματα διαγραφής Αστυνομικού Προσωπικού από το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

21-02-2017

Αιτήματα διαγραφής Αστυνομικού Προσωπικού από το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

Παραθετουμετη διαταγή του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ /Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και πληροφορικής σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής από το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

Περισσότερα...

Λειτουργία "Παιδικών Εξοχών" ΕΛ.ΑΣ. - 2017

07-02-2017

Λειτουργία "Παιδικών Εξοχών" ΕΛ.ΑΣ. - 2017

Ενημέρωση μελών για τις κατασκηνωτικές περιόδους έτους 2017 στον Αγιο Ανδρέα Αττικής

Περισσότερα...

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά