1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 11:14

Κλήση σε απολογία γιατί δεν προσήλθε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συγκέντρωση της ΙΔΙΑΣ ημέρας (Υπόμνημα στον Γ.Α.Δ.Α.)

Κλήση σε απολογία γιατί δεν προσήλθε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συγκέντρωση της ΙΔΙΑΣ ημέρας (Υπόμνημα στον Γ.Α.Δ.Α.)
Αριθ. Πρωτ: 25 / 07-10-2014                                              Αθήνα, 8/10/2014      
                                                                                                         ΠΡΟΣ:
                                                                                                        κ. Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Αττικής  
                                                                                                        ΚOIN:
                                                                                                        κ.  Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

     Κύριε Γενικέ ,

                Η μέχρι σήμερα συνεργασία μας,  μεταξύ άλλων επίσης σημαντικών, ανέδειξε ευκρινώς τόσο την δική σας ευαισθησία - στάση απέναντι στο τρόπο άσκησης διοίκησης με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, τόσο όμως και την δική μας επιμονή για τήρηση των στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς και χρήσης των δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων της διοίκησης απέναντι στους υφισταμένους της.  

                Κάθε μέρα γινόμαστε δέκτες αναφορών μελών μας, περί  απαξιωτικών  συμπεριφορών της Διοίκησης που βλέπουν την υπηρεσία που διοικούν, όχι μέρος του μεγάλου Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας  αλλά απρόσωπη επιχείρηση, με άβουλους και χωρίς προσωπικότητα εργαζόμενους. Αρκετοί ξεχνούν ότι  τις μάχες τις κερδίζουν οι ομάδες και όχι τα άτομα, πάντα ο καθένας με τον ρόλο και την θέση του σε αυτή.

Διοικητές που ενώ αδιαφορούν για την εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους έναντι του προσωπικού όπως το ωράριο εργασίας αλλά και ο χρόνος εργασίας , απαιτούν να εφαρμόσει το προσωπικό την δική τους ερμηνεία και όταν αυτό δεν γίνεται καλούνται και σε απολογία.

Με την παρούσα επιστολή μας και με αφορμή περιστατικό που θα αναφέρουμε επιγραμματικά στο τέλος της, ζητούμε κύριε Γενικέ , να απαιτηθούν και να εφαρμοστούν  έστω και κατά συνθήκη, οι στοιχειώδεις συμπεριφορές  που προκύπτουν από μια ευνομούμενη πολιτεία , ένα πολιτισμένο κράτος και έναν οργανισμό που στηρίζεται στον άνθρωπο και το πρόσωπο.

Με λύπη σας επισυνάπτουμε κλήση σε απολογία συναδέλφου Ειδικής Φρουρού – καθώς και την απολογία της -   η οποία αναφέρει : «υπηρετών στο Α/Τ  Ζωγράφου την 25/09/2014 δεν προσήλθες σε έκτακτη συγκέντρωση που διέταξε ο Δ/της της υπηρεσίας την  13:00 της ίδιας ημέρας παραβιάζοντας έτσι  το αρθρ.13 παραγρ.1εδάφιο κα του Π.Δ.120/2008 σε συνδυασμό με το άρθρο 56 παράγραφος 3 του Π.Δ 141/1991 και το άρθρο 3 παραγ.3 εδ. ε΄του Π.Δ. 394/2001».Aπέκρυψε όμως να αναφέρει ότι την προηγούμενη ημέρα 24/09/2014 εκτελούσε νυχτερινή βάρδια  22:00 – 06:00 και μάλιστα δεύτερο συνεχόμενο νυχτερινό, άρα την ημέρα εκείνη βρισκόταν ήδη σε υπηρεσία.

Φυσικά η διοίκηση γνώριζε τα  εν λόγω Προεδρικά Διατάγματα για να την καλέσει σε απολογία δεν διάβασε όμως όλα τα εδάφια αφού σύμφωνα με το Π.Δ 141/1991 άρθρο 56 πέρα από την υποχρέωση που απορρέει για το προσωπικό να παρίσταται σε έκτακτες συγκεντρώσεις  του τμήματος στην παράγραφο 3 εδάφιο α , αναφέρει πότε καλούνται έκτακτες συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα αναφέρει :

«Έκτακτες συγκεντρώσεις όλου ή μέρους του αστυνομικού προσωπικού επιτρέπεται

να γίνονται για την εκτέλεση ασκήσεων ετοιμότητας και τη λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση έκτακτων σοβαρών γεγονότων ή συμβάντων, όπως είναι σοβαρά  δυστυχήματα, θεομηνίες, πυρκαϊές, διαδηλώσεις, ταραχές κ.λπ.»

 Είναι απορίας άξιον αν συνέβη οποιαδήποτε από αυτές τις καταστροφές  το βράδυ της 24/09/2014 στου Ζωγράφου, και εμείς οι υπόλοιποι δεν αντιληφθήκαμε το παραμικρό.

 Επίσης γνώριζε το Π.Δ. 394/2001 άρθρο 3 παραγ.3 εδάφιο  ε΄, για την υποχρέωση του προσωπικού να παρίσταται σε συγκεντρώσεις του Διοικητή δεν διάβασε όμως το άρθρο 2 παρ.3 του ιδίου Π.Δ που αναφέρει ότι «Νυκτερινή υπηρεσία είναι κάθε υπηρεσία που εκτελείται μεταξύ της 22.00 νυκτερινής ώρας και της 06.00 πρωινής ώρας. Η νυκτερινή αλλαγή (βάρδια) θεωρείται εργασία της ημέρας λήξης αυτής»

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τη νομιμότητα της διάθεσης του προσωπικού σε δύο συνεχόμενα νυχτερινά που εφαρμόζεται αρκετά συχνά στο εν λόγω τμήμα.

 Η επικοινωνία μας δε με τον κ. Δ/τη του τμήματος  (που είχαμε χρέος να πράξουμε) μας προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη απογοήτευση, μιας και εκείνος δεν έδωσε καμία σημασία στις αιτιάσεις μας και  ενδιαφέρθηκε για τη νομιμότητα ως σωματείο να του απευθύνουμε τέτοιες ερωτήσεις και μας ενημέρωσε ότι ως Διοικητής μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Κύριε Γενικέ , επειδή οι υποχρεώσεις μας ως αστυνομικοί έναντι των κανονισμών της υπηρεσίας διαχέονται σε όλους τους βαθμούς και δεν περιορίζονται στο χαμηλόβαθμο προσωπικό απαραίτητα, για αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε με εντολές που πηγάζουν από το γνωστό σε όλους ύφος και ήθος σας  για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 11:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Προτεινόμενα Νέα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά