Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 18:22

Με απόφαση του Α.Ε.Α. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. σε υπηρεσιακή επιτροπή για τη βελτίωση του ΠΔ μετακινήσεων Ε.Φ. - Ενστάσεις

Με απόφαση του Αρχηγείου  ζητήθηκε η εκπροσώπηση του σωματείου μας σε υπηρεσιακή επιτροπή που συστήθηκε με σκοπό την βελτίωση του Προεδρικού Διατάγματος σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των συναδέλφων Ειδικών  Φρουρών. Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με το παρακάτω υπόμνημα εκφράζει τις ενστάσεις του τόσο για τη σύσταση της επιτροπής όσο και για τον διαχωρισμό των επιτροπών του ίδιου σκοπού:

Αριθ. Πρωτ. 63/21-11-2015                                                                               21/11/2015, Αθήνα

                                                                                              Προς:
                                                                                                        κ. Αρχηγό  Ελληνικής Αστυνομίας
                                                                                                        κ. Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
                                                                                                        κ.  Προϊστάμενο Επιτελείου /Α.Ε.Α
                                                                                                        κ. Προϊστάμενο Κλάδου Διοικ/κής
                                                                                                         Υποστήριξης & Ανθρ. Δυναμικού
               

                Με απόφαση του Αρχηγείου  ζητήθηκε η εκπροσώπηση του  Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α σε υπηρεσιακή επιτροπή που συστήθηκε με σκοπό την βελτίωση του Προεδρικού Διατάγματος σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των συναδέλφων Ειδικών  Φρουρών.

                Με αφορμή τα παραπάνω εκτιμούμε ότι:

                Η τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν τις μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και η προστασία τους από νομότυπες αλλά καταχρηστικές και άδικες διαδικασίες, αποτέλεσαν επί μακρό προηγούμενο χρονικό διάστημα, αντικείμενο συζητήσεων- προτάσεων, καταλήγοντας σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας. Η επαναφορά στη σύνθεση προτάσεων με τη σύσταση νέας επιτροπής καταναλώνει  πολύτιμο χρόνο σε ένα κεφάλαιο που ήδη θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε νέο Προεδρικό Διάταγμα και να έχει τεθεί σε εφαρμογή,  χωρίς να κινδυνεύουμε και οι νέες μετακινήσεις να γίνουν με τον παλιό  άδικο  τρόπο.

                Οι μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν σαν ένα, ενιαίο  κομμάτι χωρίς διαχωρισμό σε δύο διαφορετικές επιτροπές, αφού ο στόχος είναι απόλυτα κοινός και εκπεφρασμένος, μιας και  αφορά τον κοινό τόπο προστασίας των μετακινήσεων του ένστολου προσωπικού όλων των κατηγοριών, από άδικες "τεχνικές", νομότυπες διαδικασίες. Στη συνέχεια οι αποφάσεις της επιτροπής θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στα αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα.

                Η συσταθείσα επιτροπή για τις μετακινήσεις του Αστυνομικού προσωπικού, δεν έχει εκπρόσωπο του σωματείου μας παρότι έχουμε μέλη και δια Νόμου εκπροσωπούμε  χιλιάδες αστυνομικών, οι οποίοι δεν θα έχουν εκπροσώπηση και θα αποφασισθούν πράγματα χωρίς τους νόμιμους εκπροσώπους τους. Εκτιμούμε ότι η παραπάνω επιτροπή είναι ελλιπείς ως προς τη σύνθεση της  και το πόρισμα της θα έπασχε αξιοπιστίας .

                Τέλος , ευελπιστούμε ότι το Αρχηγείο θα προσαρμόσει τις παραπάνω  προτάσεις μας και θα επαναπροσδιορίσει τη στάση του και  τις επιτροπές, προς όφελος του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν περνάει καν από το νου μας το ενδεχόμενο, ο διάλογος να είναι προσχηματικός, έχοντας "κρυφή ατζέντα", επανερχόμενοι στο γκρίζο Φθινόπωρο του 2014 και στην προσπάθεια   να διαχωριστεί το προσωπικό σε κατηγορίες επιδοτούμενων για μετάθεση, γυρίζοντας στο μεσαίωνα του ρουσφετιού και της ευνοιοκρατίας.    

                                   Για το Δ.Σ

             -O-                                                          -O-

       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                    ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ   

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 20:38

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά