1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 18:17

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΣΕΦΕΑΑ με θέμα την οδική ασφάλεια - Ανακοίνωση του σωματείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΦΕΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΦΕΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

           Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με θέμα την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

          Έγκριτοι επιστήμονες στην οδική ασφάλεια, μίλησαν σε πλήθος συναδέλφων που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (18/3/2015) στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να βελτιώσουν την οδική τους συμπεριφορά.

          Στόχος της ημερίδας και του ΣΕΦΕΕΑ δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν λάβει τη μορφή μάστιγας για την Ελληνική Αστυνομία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει κάτι στη κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συναδέλφων που χρησιμοποιούν όχημα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους αλλά και εκτός..

          Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στα τροχαία δυστυχήματα, καθώς κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 13,6 ανά 1.000 ανθρώπων  χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

         Το θέμα αγγίζει ιδιαίτερα τους αστυνομικούς –μοτοσικλετιστές και οδηγούς άλλων υπηρεσιακών οχημάτων - οι οποίοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους οδηγούν καθημερινά πάρα πολλές ώρες και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το θέμα ανέδειξαν οι έγκριτοι ομιλητές της ημερίδας τους οποίους καλωσόρισε με θέρμη στο ξεκίνημα της ημερίδας ο πρόεδρος του ΣΕΦΕΕΑ κ. Βασίλης Ντούμας. 

Σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο κεντρικοί ομιλητές ήταν ο διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου «Μοτοθέσις» κ. Θωμάς Κακαδιάρης, η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασιλική Χριστοδούλου και ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτου και συγγραφέας κ. Τάσος Μαρκουίζος (Ιαβέρης).

         «Τη ζώνη στο αυτοκίνητο δεν τη φοράμε μόνο για να προστατευτούμε σε περίπτωση τροχαίου αλλά και για να μην γίνει το τροχαίο ατύχημα. Και αυτό γιατί μας βοηθά να ελέγχουμε το όχημα. Το ίδιο και το κράνος. Δεν το φοράμε για να μας σώσει σε περίπτωση πτώσης αλλά και για να μην πέσουμε. Μας προστατεύει από τον αέρα και άλλους εξωγενείς παράγοντες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκουίζος (//Δείτε το σχετικό video εδώ).

          

Από την πλευρά της η ψυχολόγος κ. Χριστοδούλου μετέφερε την τραγική στατιστική διαπίστωση:  Από το 2001 μέχρι το 2013, έχασαν την ζωή τους 60 Αστυνομικοί, οι μισοί από τους οποίους ήταν θύματα τροχαίου ατυχήματος. Ενώ 1.500 Αστυνομικοί τραυματίστηκαν συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εν υπηρεσία. Από το 2001 μέχρι το 2013 έχασαν τη ζωή του 90 Αστυνομικοί συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εκτός υπηρεσίας. Ενώ 100 τραυματίστηκαν σοβαρά και πάνω από 2.000 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρύτερα, επίσης εκτός υπηρεσίας. (//Δείτε το σχετικό video εδώ)

 Η κ. Χριστοδούλου κάλεσε τους αστυνομικούς μετά από ένα τροχαίο ατύχημα να μην διστάζουν να επισκέπτονται τα ιατρεία της ΕΛ.ΑΣ. και να ζητούν βοήθεια σε ότι τους προβληματίζει. «Πρέπει να επισκέπτεστε τους ψυχολόγους και τους γιατρούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Και μόνο που θα έρθετε να ζητήσετε βοήθεια αυτό δείχνει ότι είστε στο σωστό δρόμο. Γιατί αυτό δείχνει ότι έχετε αυτογνωσία –ξέρετε ότι έχετε πρόβλημα- αλλά και θάρρος. Σε κανέναν δεν πρόκειται να αφαιρέσουμε το όπλο, αν αυτό είναι που σας προβληματίζει», είπε η κ. Χριστοδούλου.

          Εξαιρετικά σημαντική ήταν η επισήμανση του κ. Κακαδιάρη, ο οποίος πρόσθεσε ότι κομβικό ρόλο παίζει η μετεκπαίδευση του ένστολου προσωπικού στα θέματα οδικής ασφάλειας.

          

     Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και  Ανθρωπίνου Δυναμικού ,Υποστράτηγος κ. Δήμου
Δημήτριος, ο Διευθυντής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ,Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Υγειονομικού, Υποστράτηγος  κ. Ηλίας Μαλεβίτης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχος  κ. Βασίλειος Τζίγκος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπουτσάκης, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Διευθυντής κ. Δημήτριος Κουλτούκης, ο Διοικητής Τροχαίας 

Αττικής Οδού Αστυνόμος  κ. Ευάγγελος Γκουντρομιχάλης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Διευθυντής κ. Γιάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Γενικός Γραμματέας της ίδιας Ένωσης κ. Νικόλαος Ρήγας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, ο Επικεφαλής «ΑΝΑΣΑ» και μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Χρήστος Συνδρεβέλης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Νίκος Τζίμας, αξιωματικοί της ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ Αττικής, όπως και αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών.

          Το σωματείο μας θα προβάλλει διαδικτυακά το περιεχόμενο της ημερίδας προκειμένου να αποκτήσουν γνώση και εκείνοι που δεν είχαν την άνεση να παρευρεθούν στην ημερίδα.

          Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους  στην ημερίδα, δεσμευόμενο ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με άλλες δράσεις.

          

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 16:41

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Προτεινόμενα Νέα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά