1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 00:00

Μήνυμα προέδρου Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. σχετικά με τη κατάθεση του ν/σ μονιμοποίησης στη Βουλή

Ντούμας Βασίλειος

Οι μέρες που διανύουμε ως εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελούν και θα αποτελέσουν στο μέλλον ιστορικό ορόσημο για την πορεία αλλά προπάντων για το μέλλον μας.

 

Οι κοινωνικές εργασιακές συγκυρίες μας βρίσκουν σε μια περίοδο που η εργασιακή ανασφάλεια μαστίζει πάρα πολλές ομάδες εργαζομένων οι οποίες σε σχέση με τον πολιτικό προσανατολισμό, του να μην εξασφαλίζεται εξ΄ αρχής η μόνιμη απασχόληση, αναδεικνύουν το αγαθό της «μονιμότητάς» μας ως ύψιστο.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες που η χώρα μας ανέλαβε να πραγματοποιήσει αποτελούν ιδιαίτερα για τα σώματα ασφαλείας και τους συνδικαλιστικούς της φορείς σημείο αναφοράς που η πολιτεία πιεζόμενη από την αναγκαιότητά τους «ενδίδει» ευκολότερα σε αιτήματα που προέρχονται από αυτούς. Είμαστε όμως εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να βλέπουμε το μέλλον και μετά την Ολυμπιάδα και να λαμβάνουμε τα μηνύματα που προδιαγράφουν ότι, οι εργασιακοί συνδικαλιστικοί φορείς όχι μόνο δεν θα μπορούν εύκολα να διεκπεραιώνουν τα αιτήματα των μελών που εκπροσωπούν, αλλά ενδεχομένως να καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρήσουν τα ήδη κεκτημένα.

Ο χώρος που δραστηριοποιούμαστε εργασιακά, η Ελληνική Αστυνομία διατηρεί στις τάξεις της και συγκριτικά με «αστυνομίες» των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών μεγάλο αριθμό εργαζομένων που δεν γνωρίζουμε αν και μετά την διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα εξακολουθεί να έχει τις ίδιες ανάγκες σε προσωπικό. Οι κίνδυνοι για συνέχιση της εργασιακής ανασφάλειας και της περαιτέρω βιωσιμότητας, μας συσπείρωσαν τους Ειδικούς Φρουρούς γύρω από το αίτημα της μονιμοποίησης.

Η αρχική δέσμευση του πολιτικού μας προϊσταμένου του Ιούνιο του 2001, η δημιουργία οργάνων του Υ.Δ.Τ για την δημιουργία σχεδίου νόμου, η παράσταση των οργάνων του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α σε όλες τις συζητήσεις, η τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, η επιδίωξη σύγκλησης του περιεχομένου του Σ/Ν, οδήγησαν στον επιδιωκόμενο στόχο.

Η κατάθεση του Νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων Ειδικών Φρουρών» στη Βουλή των Ελλήνων επισφραγίζει τις προσπάθειες και τις προσδοκίες όλων μας για άρση της εργασιακής ανασφάλειας. Η επόμενη χρονική περίοδος θα είναι περίοδος μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που ευχαρίστως θα διανύσουμε.

Το όραμα όλων μας για το θεσμό είναι μεγάλο και δεν τελειώνει εδώ. Έχουμε την ποιότητα έχουμε τον ζήλο έχουμε το πείσμα και θα ανεβούμε ΨΗΛΑ.

Ντούμας Βασίλειος

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 16:43

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Προτεινόμενα Νέα

Το ΣΕΦΕΑΑ ζητά στοιχεία δραστηριότητας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.)

07-03-2017

Το ΣΕΦΕΑΑ ζητά στοιχεία δραστηριότητας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.)

Υπόμνημα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με το οποίο ζητούνται στοιχεία δραστηριότητας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) 

Περισσότερα...

Αιτήματα διαγραφής Αστυνομικού Προσωπικού από το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

21-02-2017

Αιτήματα διαγραφής Αστυνομικού Προσωπικού από το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

Παραθετουμετη διαταγή του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ /Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και πληροφορικής σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής από το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

Περισσότερα...

Λειτουργία "Παιδικών Εξοχών" ΕΛ.ΑΣ. - 2017

07-02-2017

Λειτουργία "Παιδικών Εξοχών" ΕΛ.ΑΣ. - 2017

Ενημέρωση μελών για τις κατασκηνωτικές περιόδους έτους 2017 στον Αγιο Ανδρέα Αττικής

Περισσότερα...

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά