1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 20:57

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης η παρουσίαση της προτομής του Γ. Ανδριτσόπουλου (φωτο)

Σε βαρύ κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη παρουσίαση της προτομής του άτυχου αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος από τα πυρά των αδίστακτων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων τον περασμένο Ιούνιο στο Δίστομο Βοιωτίας.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, παρουσία της οικογένειας του άτυχου αρχιφύλακα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Τραπεζιώτης, ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου και περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης  κ. Παπαναστασίου, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Υποστράτηγος Αθ. Μάτσικας, ο διοικητής της Π.Υ. κ. Μπόκας, ο βουλευτής Αιτ/νίας της ΝΔ κ. Καραγκούνης, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κουντουρά η οποία περιοδεύει στο νομό, ο Α.Δ. Ακαρνανίας κ. Αποστολόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. περιφέρειας κ. Σφέτσος ο οποίος εκφώνησε και λόγο καθώς και αντιπροσωπεία από την Αστυνομική Υπηρεσία Βοιωτίας όπου υπηρετούσε.

 

Σε ομιλία του ο κ. Μοσχολιός ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους καθώς και το δημοτικό συμβούλιο το οποίο σύσσωμο ενέκρινε την απόφαση ανέγερσης της προτομής του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου. Ο κ. Μοσχολιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ποιόν του άτυχου αρχιφύλακα τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν άρτιο άνθρωπο με αρχές και ήθος τα οποία αντικατοπτρίζονται στην οικογένειά του.

 

 Τραγική φιγούρα ήταν η γυναίκα του αρχιφύλακα η οποία έδωσε το παρόν με το νεογέννητο μωράκι της στο καρότσι ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο γιος του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου απέδωσε φόρο τιμής στον πατέρα του καταθέτοντας το πρώτο στεφάνι στην προτομή του.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους τον φορέων που έδωσαν το παρόν.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αγρινίου:

Ο Δήμος Αγρινίου τίμησε τον Αρχιφύλακα Γεώργιο Χ. Ανδριτόπουλο

Σε μια σεμνή και λυτή τελετή και μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Σάββατο 15 Μαρτίου) από το Δήμο Αγρινίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, πεσόντος στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας την ώρα του καθήκοντος.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βασίλειος Παπασάικας, έγιναν από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. Αθανάσιο Ματσίκα και το Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παύλος Μοσχολιός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας στην τιμητική αυτή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνδημότη μας Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, Ο Γεώργιος Ανδριτσόπουλος ρίχτηκε με αυτοθυσία στη μάχη κατά του εγκλήματος, συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Ελληνικής πολιτείας (και της Αστυνομίας) να εξασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας για τους πολίτες αυτής της χώρας. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα ανήλικα παιδιά του, Χαράλαμπο, Βασιλική, Γεώργιο – Αυγουστίνο, στη σύζυγό του Μαρία, στους γονείς του Χαράλαμπο και Βασιλική, στα αδέρφια του Γιάννη και Ευφροσύνη και σε όλους τους συγγενείς του.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλης της Αγρινιώτικης κοινωνίας, πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο να φιλοτεχνηθεί η προτομή του Γιώργου και θέλω να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφασή του να τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας η προτομή του σε ένδειξη τιμής και μνήμης.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Ανδριτσόπουλου τιμούμε τον ανώνυμο Αστυνομικό που καθημερινά δίνει μάχες πολλές φορές κάτω από αντίξοες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες προκειμένου να υπερασπιστεί ένα από τα υπέρτατα αγαθά την ασφάλεια του πολίτη. Γιατί η ασφάλεια μιας κοινωνίας είναι δείγμα πολιτισμού και δείγμα ανάπτυξης και χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη ούτε πολιτισμός. Θεωρήσαμε λοιπόν χρέος μας να διοργανώσουμε τη σημερινή εκδήλωση γιατί πιστεύουμε ότι ο Γιώργος θα πρέπει να μείνει χαραγμένος στη μνήμη των πολιτών ώστε να παραδειγματίζονται οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν: ο εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Αστυνόμος Α΄ κ. Χαράλαμπος Φέτσος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος Μπακάρας.

Στεφάνια κατέθεσαν, ο Γιός του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, οι Βουλευτές, κ. Κώστας Καραγκούνης και κ. Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Αθανάσιος Ματσίκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Ανδριτσόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος Μπακάρας, ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Δημήτριος Τσούνης και ο Εκπρόσωπος της Ν.Ε. της ΔΗ. ΜΑ.Ρ κ. Βαγγέλης Καρακίτσος.

Τέλος στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας κ. Περικλής Λουλακούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Νίκος Πιστιόλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας , ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Τσαμούρας, ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Δημήτριος Ρούσσης και πλήθος κόσμου.

 

Η ανακοίνωση της Α.Δ.Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας

Αποκαλυπτήρια προτομής του Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου Γεώργιου

Ο 37χρονος αστυνομικός την 17-6-2013, στο Δίστομο Βοιωτίας, είχε πυροβοληθεί θανάσιμα από ένοπλους κακοποιούς

Η προτομή στήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου στο Δαφνιά Αιτωλοακαρνανίας, τόπος καταγωγής του εκλιπόντα Αστυνομικού

Σήμερα (15-3-2014) και ώρα 10:30, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στο Δαφνιά Μακρυνείας Αιτωλοακαρνανίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αρχιφύλακας Ανδριτσόπουλος Γεώργιος, την 17-6-2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, είχε πυροβοληθεί θανάσιμα από ένοπλους κακοποιούς, (Σχετικό το από 17-6-2013 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας).

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. Ματσίκα Αθανάσιο.

Κατά την τελετή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αγρινίου και εκπρόσωπους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λειβαδίας.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης η οικογένεια του Ανδριτσόπουλου Γεώργιου, οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Καραγκούνης Γεώργιος και κα. Κουντουρά Έλενα, Εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Αποστολόπουλος Ανδρέας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Πιστιώλης Νικόλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας κ. Λουλακούδης Στέφανος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Τσόλκας Φώτιος, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Απόστρατοι Αξιωματικοί, Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων, καθώς και συνάδελφοι του εκλιπόντα αστυνομικού και πλήθος από πολίτες της περιοχής.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί ειλικρινά το Δήμο Αγρινίου, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του να τιμήσει τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο Γεώργιο και κατ’ επέκταση ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με την κατασκευή προτομής του εκλιπόντα αστυνομικού, στον τόπο καταγωγής του.

 

ΠΗΓΗ: aerasnews.gr

 www.facebook.com/GeorgiosAndritsopoulos

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 21:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά