1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 18:37

Υπόμνημα στον Αρχηγό με αφορμή κλήση συναδέλφου σε απολογία

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με αφορμή την κλήση συναδέλφου σε απολογία και την απογοητευτική στάση του Ταξιάρχου της Δ/νση Δυτικής Αττικής απέστειλε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ το παρακάτω υπόμνημα:

Αριθ. Πρωτ: 21 / 02-07-2014

ΠΡΟΣ: κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

ΚOIN: κ. Προϊστάμενο Επιτελείου /Α.Ε.Α
κ. Γενικό Επιθεωρητή κλάδου Τάξης
κ. Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Αττικής
κ. Αστυνομικό Δ/ντη Δυτικής Αττικής

Κύριε Αρχηγέ

                Η προ ολίγου χρονικού διαστήματος συνάντηση μας, μεταξύ άλλων επίσης σημαντικών, ανέδειξε ευκρινώς τόσο την δική σας ευαισθησία - στάση απέναντι στο τρόπο άσκησης διοίκησης με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, τόσο όμως και την δική μας επιμονή για τήρηση των στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς και χρήσης των δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων της διοίκησης απέναντι στους υφισταμένους της.  

                Κάθε μέρα γινόμαστε δέκτες αναφορών μελών μας, περί  απαξιωτικών  συμπεριφορών της Διοίκησης που βλέπουν την υπηρεσία που διοικούν, όχι μέρος του μεγάλου Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας  αλλά απρόσωπη επιχείρηση, με άβουλους και χωρίς προσωπικότητα εργαζόμενους. Αρκετοί ξεχνούν ότι  τις μάχες τις κερδίζουν οι ομάδες και όχι τα άτομα, πάντα ο καθένας με τον ρόλο και την θέση του σε αυτή.

                Διοικητές που δεν γνωρίζουν ούτε κατ΄ όψιν  τους υφισταμένους τους, πόσο μάλλον τα τυχόν προβλήματά τους, Διοικητές που σκίζουν αναφορές όταν μετά από ένα μήνα συνεχούς καθημερινής εργασίας κάποιος τολμήσει να κάνει αυδίκαια χρήση ημερήσιας ανάπαυσης, Διοικητές δυστυχώς που καλούν σε απολογία και δεν διστάζουν  να τιμωρήσουν ακόμη , συναδέλφους οι οποίοι "τολμούν "να μην ακούν πολύ μετά τα μεσάνυχτα το τηλέφωνο τους και την κλήση της υπηρεσίας!!

               Με την παρούσα επιστολή μας και με αφορμή περιστατικό που θα αναφέρουμε επιγραμματικά στο τέλος της, ζητούμε κύριε Αρχηγέ, να απαιτηθούν και να εφαρμοστούν  έστω και κατά συνθήκη, οι στοιχειώδεις συμπεριφορές  που προκύπτουν από μια ευνομούμενη πολιτεία , ένα πολιτισμένο κράτος και έναν οργανισμό που στηρίζεται στον άνθρωπο και το πρόσωπο.

              Με λύπη σας επισυνάπτουμε κλήση σε απολογία συναδέλφου Ειδικού Φρουρού ο οποίος 00 : 10 τα μεσάνυχτα  δεν απάντησε στο ιδιωτικό του τηλέφωνο και σε κλήση του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Εκείνο που μας εξοργίζει πραγματικά είναι το γεγονός του ότι πρωτίστως ενδιαφέρθηκε  η υπηρεσία για την πειθαρχική δίωξη και δεν ανησύχησε καθόλου για το ενδεχόμενο, η μη απόκριση να οφείλεται σε ασθένεια ή ακόμη και θάνατο του συναδέλφου (στέλνοντας όχημα). Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν υπολογίστηκε το ενδεχόμενο, μεταμεσονύκτια  κάποιος να κοιμάται!!

              Η επικοινωνία μας δε με τον κ. Ταξίαρχο και Διευθυντή της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής (που είχαμε χρέος να πράξουμε) μας προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη απογοήτευση, μιας και εκείνος δεν είχε άποψη και ήθελε αρχικά κάποιες ώρες, μετέπειτα κάποιες μέρες για να το ψάξει....και ακόμη το ψάχνει.

              Κύριε Αρχηγέ,  για μας και το δένδρο και το δάσος είναι εξίσου πολύτιμα και απαραίτητα, για αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε με εντολές που πηγάζουν από το ύφος και από το ήθος σας .   

 

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 23:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά