1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 22:28

Από κοινού επίσκεψη Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. & Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. στις περιοχές που αποτελούν την «κερκόπορτα» της παράνομης εισόδου μεταναστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To ΣΕΦΕΑΑ εκπροσωπούμενο, από τον Πρόεδρο Ντούμα Βασίλειο και τον Αντιπρόεδρο Ευστράτιο Μαυροειδάκο, ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην πρόσκληση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, με σκοπό την από κοινού επίσκεψη στις περιοχές που αποτελούν την «κερκόπορτα» της

παράνομης εισόδου μεταναστών, αλλά και στις παραμελημένες από την πολιτεία και την ηγεσία υπηρεσίες, που καλούνται γυμνές να ανακόψουν τις ορδές μεταναστών που προωθούν οργανωμένα, κυρίως τούρκοι λαθρέμποροι.

Δυστυχώς η πολυετής και συνεχώς αυξανόμενη παράνομη είσοδος μεταναστών στη χώρα μας, αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά σύγχρονης πολιορκίας, με επιπτώσεις που διαπιστώνουν με τραγικό τρόπο οι πολίτες όλης της Ελλάδας αλλά κυρίως οι έχοντες την κακή τύχη να διαμένουν στην Αττική.

Ο Έβρος και η Αττική συνδέονται μοιραία από μια διαδρομή που αποτελεί πληγή, που αφέθηκε να γίνει γάγγραινα και πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε βαριάς μορφής αναπηρία. Η παράνομη μετανάστευση, χωρίς να την ταυτίζουμε με την συνολική εγκληματικότητα, συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της και διαφοροποιεί τα ποιοτικά της στοιχεία (π. χ. άμετρη βία, απαξίωση ανθρώπινης ζωής).

Η επαρκής αστυνόμευση των συνόρων αποτελεί ένα από τα κυριότερα αναχώματα περιφρούρησης του ζωτικού ιστού της χώρας μας, μια αστυνόμευση που δυστυχώς ακολουθεί τα γενικότερα χαρακτηριστικά αποσύνθεσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα, παρατημένη στις προσωπικές αγωνιώδεις προσπάθειες των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων.

Επαρκής αριθμός αστυνομικών, σύγχρονα μέσα ανίχνευσης και εντοπισμού, ηθική και υλική υποστήριξη των ήδη υπηρετούντων, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για τους ακρίτες συναδέλφους του Έβρου, συναδέλφους `που πρώτοι πληρώνουν το τίμημα της κρατικής αναλγησίας στα θέματα παράνομης μετανάστευσης αλλά και της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

Μια ελπίδα ανάτασης αποτελεί η αγωνιώδη προσπάθεια της Ένωσης Συνοριακών Έβρου που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες , να αφυπνίσει το κοιμώμενο τέρας της κρατικής αδιαφορίας και με κάθε μέσο να αναβαθμίσει το αστυνομικό έργο και τις συνθήκες διαβίωσης αστυνομικών και μεταναστών, μια προσπάθεια που θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωση μας να ενισχύσουμε με την παρουσία μας και όχι μόνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τους.

Με ευθύνη των εκπροσώπων των Συνοριακών Φυλάκων το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει αφετηρία την Πέμπτη 07/06/2012 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φερών με ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Την 08/06/2012 επισκέψεις στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και την 09/06/2012, επισκέψεις σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης .

Για το Δ.Σ
-O-                                                                                  -O-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                 ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κιν.:6945557970                                                         Κιν.:6944291911

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 13:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά