1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Σπίτι τους φορώντας τα ειδικά «βραχιολάκια» και υπό καθεστώς παρακολούθησης με το ειδικό σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης και γεωεντοπισμού τους θα μπορούν να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους κρατούμενοι ακόμα και με ισόβια κάθειρξη, ενώ με παρόμοιο τρόπο μπορεί να αντικαθίστανται η προφυλάκιση κατηγορουμένου ή να παρακολουθείται κάποιος που παίρνει την άδειά του.

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Το πρώτο κέντρο για τη φιλοξενία των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια παρακμής και εξαθλίωσης.

Ένα βήμα πριν από τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις απανωτές απόπειρες απόδρασης από βαρυποινίτες κακοποιούς με κίνδυνο ακόμα και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, σχετικά με την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνεχίζεται η διαδικασία της δίκης με αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής σε έντονα φορτισμένο κλίμα για τούς συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων αλλά και όλων των εκεί παρευρισκομένων, ιδιαίτερα δε με την αμετανόητη στάση των κατηγορουμένων.

Παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο της Μαρίας Μεϊμάρη στο espressonews:

Μετά τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με τις συλλήψεις εξαρτημένων ατόμων στο κέντρο της Αθήνας και τη μεταφορά τους στο κέντρο της Αμυγδαλέζας, έχει ξεσπάσει κόνρα μεταξύ της αστυνομίας και των φορέων απεξάρτησης.

«Αυτοί θα βλέπουν, το παιδί μου όχι»

«Αυτοί οι άνθρωποι, όποια ποινή και να τους επιβληθεί, θα βλέπουν, ο γιος μου όμως δεν θα βλέπει», λέει στο newsbeast.gr ο Χρήστος Σκυλογιάννης, πατέρας του ενός εκ των δύο αστυνομικών που δολοφονήθηκαν στου Ρέντη κατά τη διάρκεια καταδίωξης στυγνών κακοποιών.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη το Μάρτιο του 2011, με έναν εκ των κατηγορουμένων να αλλάζει στάση σχετικά με την αρχική του θέση.

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τους τρεις πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την αποτυχημένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη και τον ελαφρύ δύο ακόμα συναδέλφων του.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο για την ασφάλεια της χώρας που έχει διαμορφώσει ο υπουργός έχουν συζητηθεί και έχουν συμφωνηθεί σε ειδικές συσκέψεις που έχουν συγκληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή... όλων των συναρμόδιων υπουργών και φορέων.

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά