1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 20:45

Νομική Κάλυψη

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, εντείνοντας την προσπάθεια να δημιουργήσει μια «ασπίδα προστασίας» των Συναδέλφων και μελών του, σε μια περίοδο που βαλλόμαστε καθημερινά από παντός είδους απειλές και ιδιαίτερα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μας, αναβάθμισε την Νομική Προστασία των μελών προσθέτοντας νέους έγκριτους  και εξειδικευμένους  δικηγόρους για τον σκοπό αυτό.

 

Δυστυχώς η αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά  και η ανύπαρκτη υπηρεσιακή υποστήριξη, καθιστούν πολλούς Συναδέλφους  ευάλωτους σε πάσης φύσεως συμπεριφορές που έχουν στόχο την προσωπική και υπηρεσιακή τους εξόντωση.Νομικά θέματα

Το ΣΕΦΕΑΑ είναι στην ευχάριστη θέση να θεωρεί  μέχρι σήμερα ότι ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ συνάδελφο που ζήτησε την στήριξη του σε υπηρεσιακά ζητήματα, δεν στέρησε  την συμπαράσταση του εβρισκόμενο στο πλευρό του με όσες δυνάμεις έχει στη διάθεση του, νομικές και συνδικαλιστικές.

Η πολιτεία θέσπισε υπηρεσίες , όπως το Εσωτερικών Υποθέσεων και προσφάτως το Γραφείο  Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας Αστυνομικών, επιδιώκοντας την προστασία των πολιτών από επίορκους αστυνομικούς, αλλά  τους Αστυνομικούς με την παραμικρή ευκαιρία, ή τους θέτει άκριτα σε διαθεσιμότητα ή τους παραπέμπει σε διαδικασίες (Π.Δ.Ε, Ε.Δ.Ε κ. λ. π) εξαντλώντας τους  ηθικά και οικονομικά.

Είναι πρόσφατα  τα    γεγονότα ,υπόθεση πρώην Υπουργού που αρνήθηκε τον  έλεγχο, αλλά  και η εμπλοκή των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ σε υπηρεσιακό  περιστατικό,   οι οποίοι  έκτοτε υποβλήθηκαν σε πολύωρες και επαναλαμβανόμενες ανακρίσεις από ανώτατους αξιωματικούς , με μόνιμη επωδό την «δαμόκλειο σπάθη» της απόταξης ή της παραπομπής τους για κακουργήματα!! Γεγονότα στα οποία το ΣΕΦΕΑΑ επιλήφθηκε, αλλά  οι μέθοδοι και οι πρακτικές  παραμένουν και παραπέμπουν αβίαστα σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.

Σε καμιά περίπτωση  δεν έχουμε σκοπό να καλύψουμε και δεν θα καλύψουμε έκνομους και επίορκους Συναδέλφους  τους οποίους πρώτοι θα αποδοκιμάσουμε, όπως πάντοτε πράτταμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα πράξουμε στο μέλλον. Είναι  στοιχειώδες προνόμιο όμως, που απορρέει από τη Δημοκρατία μας ,να αντιμετωπίζονται και οι Αστυνομικοί ως προς τα δικαιώματα τους ,όπως οι υπόλοιποι   πολίτες και εργαζόμενοι.

Στα πλαίσια αυτά απευθυνόμενοι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ,οι Συνάδελφοι, μέλη του Σωματείου μπορούν να επικοινωνούν οποιαδήποτε ώρα,  ώστε αν και όποτε χρειαστεί, να ενεργοποιηθούν οι νομικοί συνεργάτες του ,με την οικονομική ,φυσικά κάλυψη του Σωματείου μας.  

Η συναδελφική αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη, ομοίως   και η υγιής συνδικαλιστική στήριξη από το Σωματείο , πρέπει και θα σταθούν ανάχωμα στον κοινωνικό και εργασιακό μας ευτελισμό.

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 09:31

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά