1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 00:00

Τέλος το "στριπτίζ" από τις Δ.ΕΛ.Τ.Α

Επιασαν δουλειά τα κομπρεσέρ από την Παρασκευή 11/9/2009 προκειμένου να κατασκευαστεί τελικά ο πολυπόθητος χώρος αποδυτηρίων για τους άνδρες της ομάδας "Δ.ΕΛ.Τ.Α" μετά από την έντονη αντίδραση του ΣΕΦΕΑΑ προς το Αρχηγείο το οποίο παραχώρησε μια κουζινούλα 6 τετραγωνικών σε κοινή θέα! 

Το σωματείο μας πάντα κοντά στους συναδέλφους, είχε ζητήσει εδώ και καιρό  μεταξύ άλλων σε συνάντηση με τον Αρχηγό, χώρο αποδυτηρίων για τους συναδέλφους της ομάδας ΔΕΛΤΑ (κλικ εδώ).

 

Έκπληκτο το προεδρείο ενημερώθηκε προ λίγων ημερών ότι ο υπεύθυνος ανεύρεσης χώρου παραχώρησε κουζινούλα σκοπιάς (!) με τζαμαρία για να αλλάζουν οι συνάδελφοι σε δημόσια σχεδόν θέα από τους περαστικούς και τα προνήπια του παιδικού σταθμού της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται παραπλεύρως!

Το ΣΕΦΕΑΑ σεβόμενο πάνω απ'όλα την αξιοπρέπεια των 305 ανδρών θεώρησε προσβλητική και ανεύθυνη τη κίνηση αυτή του Αρχηγείου σχολιάζοντας ότι «δεν ζητήσαμε να μαγειρέψουμε, αλλά να έχουμε έναν μικρό, αξιοπρεπή χώρο για να μην κάνουν οι- υποτίθεται- επίλεκτοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. καθημερινά δημόσιο... στριπτίζ».

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

....

"Η  σπουδή του ΣΕΦΕΑΑ να στεγαστούν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ, αν δεν έγινε αντιληπτό, δεν προέρχεται και δεν συνδέεται με κανενός είδους ιδιοτέλεια, εντασσόμενο το αίτημα  στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην αποστολή μας και   στους Συναδέλφους μας που δικαίως επιθυμούν το αυτονόητο.

 

Σαν Συνδικαλιστικό όργανο, για την στέγαση μας δεν ζητήσαμε και δεν  μας παρέχεται δημόσιος χώρος, όπως απολαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα και πολλές φορές καταχρηστικά! Θέλουμε όμως οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν σε μια τόσο δύσκολη υπηρεσία να μην ζουν σαν «πρωτόγονοι».

 

Στις συναντήσεις μας διαπιστώθηκε το δίκαιο του αιτήματός μας και μάλιστα διατυπώθηκε η απορία πως είναι δυνατό να εξέλειπε της προσοχής ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, μιας και οι συνάδελφοι υπηρετούντες στη ΔΕΛΤΑ άλλάζουν τα ρούχα τους κατά μεσοίς του γηπέδου έμπροσθεν του όρχου της Αμέσου δράσεως, ενώπιον θεού και ανθρώπων!!!

 

Η διαβεβαίωση για την ικανοποίηση του αιτήματος μας ήταν άμεση ,αφού με εντολή σας ανέλαβε ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης κ Γαλιάτσος να συντονίσει τις ενέργειες για την εύρεση κατάλληλων χώρων-αποδυτηρίων στους τρεις όρχους της Αμεσης Δράσης προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο  των συναδέλφων.

 

Κ. Αρχηγέ

 

Με μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε μερικές μέρες μετά  ότι ο χώρος που βρέθηκε συνοψίζεται σε ένα δωμάτιο 4-5 τ.μ χαρακτηρίζοντας τον εύλογα  όσοι τον είδαν, ως  «τρύπα».

Αποτελεί ναι η όχι εμπαιγμό η προτεινόμενη λύση;

Προσβάλει ναι η όχι κάθε έννοια  αξιοπρεπούς υπηρεσιακής διαβίωσης;

Υποτιμά η όχι ανθρώπους που υπηρετούν σε μια υπηρεσία με μοναδικό κίνητρο την προσφορά;

Αφήνουμε σε σας ,εμπιστευόμενοι την κρίση σας, να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα.

 

Οι προτάσεις μας για κοντέινερς  που σαπίζουν στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας προσέκρουσαν  ίσως σε γραφειοκρατία που εμπλέκει το Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος ,οι προτάσεις μας για παραχώρηση χώρου από το κτήριο της πρώην σχολής Αξιωματικών δεν βρήκε ανταπόκριση, ενδεχομένως γιατί δεν περισσεύει τίποτε για τις δυνάμεις αστυνόμευσης μιας και οι δυνάμεις υποστήριξης θέλουν την άνεση και ευρυχωρία τους.  

 

Εξαντλήσαμε κάθε μορφής αίτημα και παράκληση, κάθε μορφής διάλογο και σε όλα τα επίπεδα  στελεχών, το αποτέλεσμα όμως ήταν απαξιώτικο, αφού  κάποιοι εκτίμησαν την ανάγκη στέγασης –ένδυσης ,απόδυσης των συναδέλφων μας σε ένα  «παραβάν». Συνεχίζουμε όμως τη δράση μας  όπως έχουμε υποχρέωση, πλέον με αγωνιστικής μορφής μέσα, ελπίζοντας παράλληλα έστω την τελευταία στιγμή στη δική σας καταλυτική παρέμβαση." ...

 

Τελικά παραχωρήθηκε χώρος στις πρώην σχολές της Αστυνομίας επί της οδού Μεσογείων ο οποίος ανακατασκευάζεται ώστε σύντομα οι συνάδελφοι να έχουν αν όχι μεγάλο, αλλά τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή χώρο.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 13:11

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών, το sefeaa.gr χρησιμοποιεί cookies Σχετικά